Vijf redenen voor ochtendseks!

Er zijn enkele kleine momenten in het leven die echt geweldig zijn. Bij een concert van je favoriete artiest kijkt hij/zij je recht in de ogen. Pas bij het afrekenen vernemen dat er op je volledige aankoop 30% korting zit. Op je telefoonscherm een verrassende tekst zien van je flirt. Allemaal voorbeelden die je het gevoel kunnen geven dat het universum aan je zijde staat. Datzelfde gevoel heb je op constant niveau bij seks – vooral ochtendseks!

Hoe lekker is dat: wakker worden met de zoete geur van seks. Ochtendseks is iets waar iedereen naar hunkert, ongeacht de soorten fetisjen die je leuk vindt. En om het nog mooier te maken: om wakker te worden blijkt ochtendseks véél effectiever te zijn dan koffie! Seks in de ochtend, dus nog voordat je aan je dag moet beginnen, voelt als het eten van desert voor het diner. Plus, wie wil er niet iets langer in bed blijven hangen?

De voordelen van ochtendseks gaan verder dan dat je de rest van de dag een goed humeur hebt. Volgens Dr. Debby Herbenick, een Amerikaanse onderzoeker, hebben personen die regelmatig ochtendseks hebben de potentie om gezonder én gelukkiger te zijn. Oh yes, we kunnen nu al stoppen met deze blog. Kom maar op met die seks!

Maar wacht: there is more! We geven vijf dikke redenen om ochtendseks niet meer te skippen.

1. Je zal er de hele dag aan blijven denken

Dit is een win-win voor jouzelf maar ook voor de mensen om je heen, en uiteraard je vrienden die de volledig gedetailleerde samenvatting later zullen waarderen 😉 . Volgens het blad Men’s Health is de staat van je hersens net zo half wakker als dat jij je voelt als je net wakker wordt. Door je eerste wakende momenten door te brengen met seksueel gedrag, kun je je dag op een frisse en memorabele manier beginnen.

2. Je zal een heerlijk humeur hebben

Duh! Je bent met seks wakker geworden. Hoe kan je dan nog chagrijnig zijn? In een onderzoek uit 2014 door de Universiteit van Cincinnati is ochtendseks als een natuurlijke stressverlichter neergezet en kunnen de effecten ervan zeven dagen of langer aanhouden. Zeven dagen plezier van een goede seksbeurt! Dat betekent dat je op maandagochtend vroeg in de ochtend zelfs je aankomende zondagdip kunt verlichten. Klinkt als een sprookje? We hebben nóg drie redenen!

3. Het is een vorm van sporten

Ochtendseks kan een geweldig alternatief zijn voor het sporten in de ochtend. Volgens een onderzoek van de Public Library of Science uit 2014, waarin 20 heteroseksuele koppels van 18 tot 35 jaar oud zijn gemonitord. Zij hadden een maand lang één keer per week seks in de ochtend en jogden daarnaast gedurende 30 minuten op een loopband. Wat bleek: de betere sportoefening was de seks!

Bovendien blijkt uit weer het onderzoek van Hebernick ook dat ‘s ochtendseks IgA-niveaus kan verhogen, een antilichaam dat helpt infecties te bestrijden. Alsof je dagelijks vitamines slikt, maar dan veel aangenamer.

4. Klaar om de dag aan te gaan

Opwinding komt het beste uit de verf als je je ontspannen voelt, met een heldere geest. Dat is één van de redenen waarom een high class date zoveel fijner is dan dat snelle uurtje seksen tussendoor. Door de volledige ervaring te beleven, met een ontspannen sfeer en zonder te haasten, heeft seks veel meer effect. Moet je je voorstellen dat je dan óók nog lekker hebt geslapen. Dat wordt genieten!

5. De routine doorbroken

Als je gewend bent om exclusief seks te hebben na een lange dag op het werk of een avondje uit, kan seks in de ochtend je routine verbreken en je mogelijk uit een seksuele sleur halen. Als je je een beetje seksueel vast voelt zitten, weet dan dat de oplossing simpel kan zijn. Verschillende posities uitproberen, je seksuele fantasieën bespreken en op verschillende momenten van de dag seks hebben, kan je helpen je patroon te doorbreken.

Het moge duidelijk zijn: ochtendseks is BANGING. Vijf onomstotelijke redenen om de ochtend met een knal te beginnen. Wie van onze companions slaapt er vannacht bij jou?

 

Xx,
Kirsten

Dit is een blog van KHLOÉ Consultancy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top