Seks in tijden van crisis

De overheid heeft gesproken: zoveel mogelijk thuisblijven, geen handen geven en dus zeker niet meer kussen. De schappen zijn geplunderd, de straten zijn rustig. Het is duidelijk: de paniek is toegeslagen. Voor niemand leuk en het zal een flinke deuk slaan in onze economie. Vervelend nieuws dus, waarbij we moeten proberen om het probleem zo snel mogelijk weer in de kiem te smoren.

Meehelpen kan zoals gezegd door zoveel mogelijk contact met anderen te vermijden. Thuisblijven. Dat klinkt saai, maar je kan er ook de positieve kant van zien. Door gedwongen opgesloten te zitten in je huis, heb je ineens de tijd voor datgene waar velen ervan beweren er helaas te weinig tijd voor de hebben. Juist: seks!

 

We zijn allemaal druk tegenwoordig. Zeker als naast de volle banen ook nog het huishouden en/of de kinderen aandacht verdienen. Leuke, ongedwongen seks, waarin je niet steeds denkt wat er straks nog allemaal gedaan moet worden. Nee! Gewoon genieten. Seks hebben alsof je terug bent in je tienerjaren. Spring samen onder de douche, of gebruik elke commercial tijdens je favoriete televisieprogramma als een stop op de slaapkamer. Maak lol!

Lees ook: VIJF redenen voor ochtendseks! →

 

Natuurlijk blijven huishoudelijk taken bestaan en moet je vanuit huis nog steeds hard werken. Ook is er een kans dat je, zeker als je een eigen onderneming hebt, ook een onzeker tijd qua inkomen ingaat. Enorm ruk! Maar probeer toch, ondanks alle onrust, dat je tijd voor jezelf en je geliefde vrijmaakt. Er is al zoveel in deze situatie waar we geen controle over hebben, laten we ons dan focussen op de dingen die we wel in hand hebben.

 

Maar ik ben single! En nu?

 

Normaliter zou ik zeggen: geen probleem, kijk eens bij onze prachtige companions. Maar ook voor ons geldt nu dat veiligheid voorop staat. Uitgaan, mensen ontmoeten bij de lokale sportvereniging, dat soort dingen zijn er momenteel even niet meer bij. Gebruik de thuisisolatie daarom om te investeren in je seksleven. Hoe? Door bijvoorbeeld na te denken over wat je wilt dat je seksleven eruit ziet als je straks iemand hebt gevonden. Of het nu voor één nacht is of voor een heel leven. Denk na over je tienerjaren: wat maakte de seks toen zo geweldig? Onthoud die antwoorden en zet ze in! Een goed seksleven is geen toevalligheid, je hebt het zelf in de hand!

 

Geniet van de tijd voor jezelf. Ga lekker lang in bad, kijk je favoriete film en trek die zak chips open. Haal je favoriete speeltje tevoorschijn. Zoek iets opwindend om te lezen of te bekijken. Haast je niet tot het einde; neem de tijd om er echt van te genieten! Normaal gesproken blijf je in bed als je ziek bent, nu is het goed om in bed te blijven om vooral niet ziek te worden.

 

Stay safe & enjoy!

Liefs,
Kirsten

Dit is een blog van KHLOÉ Consultancy

Scroll naar top