Seks en angst: hoe ermee te dealen?

Ergens bang voor zijn is nooit leuk, maar om angst te ervaren tussen de lakens, is van een andere orde. Het verpest je humeur, doodt de sfeer en maakt je soms zelfs angstiger om nog een poging te wagen. Afhankelijk van de ernst kan intimiteitsangst het plezier dat je voelt tijdens seks verminderen of je er zelfs van weerhouden om het überhaupt nog te proberen. 

Gelukkig weten we het een en ander over het overwinnen van seksuele angst door het plezier te vergroten en te leren te ontspannen in het moment. Hier zijn een paar van onze beste tips om te genieten van seksueel genot en een stressvrije zone in de slaapkamer te creëren!

Word echt met jezelf

De eerste echte stap is om je angst te erkennen en het proberen te analyseren. Wat zorgt ervoor dat je je gespannen voelt voor seks? Ligt het aan jou of aan je partner? In een tijd waarin we allemaal stiekem op zoek zijn naar perfectie, komt angst voor seks helaas vaker voor dan we allemaal denken. Met andere woorden: je bent niet de enige! En misschien is het zelf wel een beetje ‘normaal’. We raden je aan om wat soul-searching te doen om de reden(en) te achterhalen waarom je je zorgen maakt over intimiteit. Echt worden met jezelf is de eerste stap naar alles. En als het op seks aankomt, is het best moeilijk om ervan te genieten zonder volledige transparantie. 

Soms komt angst ook voort uit verloren lust, meestal een probleem bij vrouwen. Je lust terugvinden kan door goede clitorisstumlators, zoals de SILA (zie hierboven) of de SONA

Praat erover

Zoals we al zeiden, wees transparant naar jezelf, maar natuurlijk ook naar je bedpartner. Soms is het beste wat je kunt doen om ongemakkelijke momenten tijdens seks te vermijden, door vooral open en eerlijk te zijn met degene met wie je de lakens deelt. Laat hem of haar weten dat je bang bent voor intimiteit, of voor een deel ervan, en werk samen als een team!

Wanneer je intiem wordt met een nieuw persoon, kan dat alleen al de reden zijn dat je seksangst ervaart. Overweeg in dat geval om de zaken te vertragen. Het kan verleidelijk zijn om meteen in bed te springen, maar de realiteit is dat seks over het algemeen veel leuker is als beide partijen zich op hun gemak voelen bij elkaar. Intimiteit bestaat uit veel meer dan alleen dat wat je uit pornofilms kent. Sommige dingen zijn meer ontspannen en net zo opwindend.

Als je het ons vraagt is de beste manier om met seksangst af te reken, een sensuele, ontspannende massage. Laat de spanning in je lichaam los, kom dichter bij je bedpartner en ontspan elkaar voordat je verder gaat. Probeer eens een massagekaars – de delicate geur en warmte zal je helpen te ontspannen en je meer op je gemak te stellen.

Vergroot je plezier

Bijna niemand heeft alle keren goede seks gehad. Misschien een keer niet de juiste partner of een gebrek aan passie, maar zenuwen kunnen ook de boosdoener zijn van verminderd plezier! Spannende of leuke producten de slaapkamer inbrengen om de ervaring voor jullie beiden te verbeteren kan zeker bijdragen aan vergroot plezier.

Voor onvergetelijke orgasmes wordt de G-Spot gel, of de clitorisgel voor dames aangeraden. Voor mannen én vrouwen raden wij Couples Elixer aan van YESforLOV. Wát een tovermiddel! Voor dames intens gevoel, voor mannen een betere doorbloeding, waardoor langer plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top