Hoe verbrand je de meeste calorieën met seks?

Je afvragen of seks calorieën verbrandt, is zonde van je tijd. Ja, dat doet het! Van de simpelste variant, tot de volledige ik-werk-me-in-het-zweet versie. De hoeveelheid calorieën dat je hiermee neersabelt, is natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop je seks hebt. Daarnaast is het per persoon verschillend: sommige mensen moeten meer inspanning leveren voor dezelfde prestatie dan anderen en verbranden daardoor meer calorieën. Toch zijn er een aantal seksuele handelingen die de boventoon voeren wanneer het tot vetverbranding komt.
Calorieën verbranden met seks
Zorgt penetratie sowieso voor een betere verbranding?

Hoewel er zoveel verschillende manieren zijn om seks te hebben, is het altijd een lastige vraag. Toch, zwartwit gezien, is het antwoord ‘ja’. Onderzoek uit Amerika wijst uit dat mannen 100 calorieën verbranden tijdens een gemiddelde sekssessie met penetratie, en vrouwen 69 calorieën.

Dat zegt natuurlijk nog niet heel veel. Wat is een gemiddelde sekssessie? Hoe lang duurt dit dan? Is de uitkomst anders wanneer twee mensen van dezelfde sekse met elkaar seks beleven? Is het aantal calorieën dat je verbrandt ook niet afhankelijk van je lichaamsgewicht, je lengte en je seksuele voorkeurspositie? Jazeker. Sterker nog: er zit zelfs verschil in het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens de seks tussen wanneer je vrolijk bent of een beetje chagrijnig of moe!

leasure-prolonging-formula - Prolongateurdeplaisir.ft
Je kan natuurlijk je orgasme uitstellen, om langer door te gaan en dus meer calorieën te vebranden. Kies daarvoor YESforLOV pleasure-prolonging
Helpt orale seks calorieën te verbranden?

Als je opzoek gaat naar antwoorden op deze vraag, kom je al snel op een artikel uit The Daily Star, waarin verwezen wordt naar een onderzoek naar de voordelen van orale seks. Men komt daarin tot de conclusie dat je 100 calorieën kan verbranden in een half uur door orale seks te geven, een vergelijkbaar aantal als 15 minuten roeien. Ons lijkt dat wat aan de hoge kant, maar het ligt er natuurlijk aan hoe fanatiek je bent in je orale kunsten, hoeveel je je tong gebruikt en hoeveel je met je hoofd schudt.

Helpt orale seks om calorieën te verbranden?

We worden eentonig in onze antwoorden, maar ook hier is het van veel factoren afhankelijk. Wanneer je geniet van het ontvangen van orale seks, kan het super ontspannend zijn. Helemaal opgaan in het gevoel dat door je lichaam kruipt. De kans dat je hierbij calorieën verbrandt, is natuurlijk klein.  Als je krachtig je genot uit, door bijvoorbeeld te kreunen, in de kussens te knijpen of je lichaam steeds aanspant, is het al een ander verhaal. Bovendien kan je natuurlijk nog gebruik maken van de beroemde 69 positie, waarbij je twee vliegen in één klapt slaat.


Conclusie?

We kunnen stellen dat seks niet de meest efficiënte manier is om de strijd met calorieën aan te gaan. Maar, nog belangrijker, who cares? Beleef seks op een manier die voor jou goed voelt en ga je niet forceren in dingen om calorieën te verbranden. Ga niet expres lopen kreunen, of je lichaam op een andere manier proberen aan te spannen: daar draait seks niet om! Geniet van seks en neem het gewoon voor lief dat je calorieën verbrandt. Maar hoeveel? Nogmaals: who cares?

 

Dit is een blog van Say Yes by KHLOÉ – sayyesbykhloe.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top