5 redenen om weg te blijven bij (te) goedkope seksspeeltjes

Nee, maar even serieus! We hebben het volgens mij allemaal wel eens meegemaakt, van die goedkope speeltjes die we in een opwelling kochten, voor de fun even snel uit de supermarkt mee grepen of voor de grap als cadeau hebben gekregen. Vibrators die haperen, maar één (vaak te harde) vibratiestand, niet schoon te krijgen, half uit elkaar vallend, geen effect, noem maar op!
Goedkope seksspeeltjes

En wat is er met die goedkope seksspeeltjes gebeurd? Ze zijn óf in de prullenbak beland, omdat ze na het eerste gebruik niet meer werken, óf ze liggen stof te happen achterin je sokkenlade. Erger nog, ze kunnen irritatie van je huid hebben veroorzaakt of je een vervelende beleving met speeltjes hebben opgeleverd.

Goedkope seksspeeltjes zijn je tijd en geld niet waard, echt niet. Investeer in jezelf en geef prioriteit aan je plezier, maar ook aan je gezondheid. Geef een beetje meer geld uit en koop een hoogwaardig product dat betrouwbare, goed geteste materialen gebruikt en waar goede recensies over zijn geschreven. Het is niet voor niets dat wij eigenlijk alleen speeltjes van YESforLOV en LELO verkopen: ik heb ze getest en met mij, vele anderen! Het zijn gewoon topmerken die hun producten flink aan testen laten ondergaan en pas de markt op sturen, als ze huidvriendelijk, maar ook gebruiksvriendelijk zijn. Kwaliteit boven kwantiteit: dat is het devies!

LELO Soraya vibrator wave
LELO Soraya is zo’n product waar ik 100% achter sta
Vijf goede redenen om goedkope speeltjes de rug te keren

Ik kan van alles roepen, maar ik zou je graag wat dingen willen opsommen waarom ik van mening ben dat je soms iets meer moet investeren om jezelf te beschermen.
Doe er daarna mee wat je wilt 😉

 1. Goedkope speeltjes zijn vaak van belabberde kwaliteit

Heb je ooit een speeltje meegemaakt dat tijdens het gebruik kapot gaat of niet direct uit het plastic komt (laten we eerlijk zijn: een goedkoop seksspeeltje zit niet in een doos)? Als je het geluk hebt om het te laten werken, kan dit speelgoed ook moeilijk zijn lading vasthouden of heel gemakkelijk oververhit raken. Veel zien we dat deze speeltjes al na 1 tot 3 keer gebruiken defect raken, niet meer schoon te krijgen zijn, of anders functioneren dan de bedoeling was.

 1. Goedkope speeltjes zijn luidruchtig

Niemand zit erop te wachten dat wanneer je even dat momentje voor jezelf neemt, de buurman in zijn achtertuin precies weet dat het feest weer begonnen is.

En wanneer je een speeltje met zijn tweeën gebruikt, is het héél vervelend dat het gezoem, getril, gejammer van dat goedkope prutding jullie hele beleving om zeep helpt. Bah! Alsof je seks hebt in een vrachttrein.

 1. Goedkope speeltjes hebben goedkope materialen

Echt heel nasty zijn die goedkope materialen die producenten van rommelspeeltjes gebruiken. Een allergische reactie is niet ongewoon bij het gebruik van prutspul. Heb je ooit gezien dat het materiaal bijvoorbeeld van kleur veranderde? Dat kan gebeuren met goedkoop speelgoed dankzij allerlei chemicaliën en vulstoffen die worden gebruikt om ze zo goedkoop te maken. Dit komt bovenop het feit dat bepaalde goedkopere kunststoffen erg hard zijn en niet erg prettig aanvoelen.

Ook erg belangrijk is dat goedkope seksspeeltjes erg moeilijk schoon te maken zijn. Ze zijn meestal poreus, wat betekent dat bacteriën kunnen overleven en in het seksspeeltje kunnen blijven. IEL!

 1. Goedkope speeltjes zien er goedkoop uit – tja!

Veel goedkope speeltjes worden zeer fraai gepresenteerd. Er is meer geld tegen de campagne aangegooid, dan tegen de productie ervan. Wanneer je de verpakking opent, is je eerste indruk: teleurgesteld!

Ook is goedkoop speelgoed ongemakkelijk om vast te houden en is het helemaal niet ergonomisch. Hoeveel aandacht en design gaat er in deze producten?

Is het je eindelijk opgevallen dat goedkope seksspeeltjes er allemaal hetzelfde uitzien? Waarom? Omdat ze uit dezelfde fabrieksproductielijn komen. Het enige wat ze doen om goedkope seksspeeltjes te onderscheiden, is de verpakking veranderen en hier of daar misschien een tweak toevoegen. Uiteindelijk is het precies hetzelfde goedkope speeltje!

Een goed product wordt minstens geleverd in een prima doos, mét handleiding en garantie.

 1. Goedkope speeltjes hebben goedkope technologie

Stel je voor dat de nieuwste iPhone 3 AAA-batterijen nodig heeft. Eén, je kan er denk ik maar een uurtje gebruik van maken. Drie, onpraktisch. Twee, ondenkbaar. De meeste goede speeltjes hebben gewoon een accu en een bijgeleverde oplaadkabel. Dat je bijna op je hoogtepunt zit en je batterij is dood, daar balen we allemaal van. Maar die kans is met een opgeladen accu zó klein, dat het nauwelijks meer voorkomt.

Over trilstanden nog niet gesproken. Op goedkope speeltjes zitten vaak twee, maximaal drie vibratiestanden. En het is geen geheim te melden dat deze altijd nét niet fijn zijn. Standje 1: euh.. trilt-ie al? Standje 2: ja, hier voel ik niks van. Standje 3: whaa! Willen ze dat mijn clitoris eraf valt?!

Laat iemand zelf zijn of haar speeltje uitzoeken d.m.v. onze gift cards!
Maar wat dan wel?

Dit stuk komt uit het e-book ‘Gids voor spelen met seksspeeltjes‘ en is te downloaden via deze site voor slechts € 5,99. In deze gids staan de volgende hoofdstukken:

 1. Waarom elke relatie seksspeeltjes nodig heeft
 2. De voordelen van seksspeeltjes
 3. Mythes over seksspeeltjes
 4. Introduceer seksspeeltjes in de slaapkamer
 5. Beste seksspeeltjes voor beginners
 6. Je speeltjes schoonmaken en opbergen
 7. Laat (te) goedkope speeltjes links liggen: en waarom
 8. De ultieme speeltjes
 9. Mijn favorieten!

Bij het downloaden van een e-book krijg je € 5,- korting op je volgende bestelling. Eigenlijk kost het e-book je dus slechts € 0,99. Dus waar wacht je nog op 😉

 

Dit is een blog van Say Yes by KHLOÉ – sayyesbykhloe.nl

2 gedachten over “5 redenen om weg te blijven bij (te) goedkope seksspeeltjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top